Firenze (Florence)
Italië

9-Daagse Toscane Rondreis

Toscane staat bekend om een aantal beroemdheden: de prachtige landschappen, de Chianti wijnstreek, haar literaire achtergrond en natuurlijk de kunst. Het was het speelveld van Machiavelli en van de beroemde en beruchte familie Dei Medici. Op deze reis zult de veelzijdigheid van Toscane beleven en schatten ontdekken waarvan u niet wist dat ze bestaan.

Dag 1: vertrek uit Nederland, aankomst in Italië. Vertrek met het vliegtuig van Nederland naar Pisa, Italië. Na aankomst op Pisa, zal iedereen naar het hotel worden gebracht.

Dag 2: Pisa. Deze prachtige reis zal beginnen in het plaatsje Pisa. Wie kent het niet? Iedereen zal er vast eens van hebben gehoord: de beroemde toren staat er al jaren scheef. Onder andere deze toren zal worden bezocht, met nog een aantal andere monumenten. In de loop van de middag hebben wij een ‘mystery visit’! Dit betekent dat wij een bestemming zullen bezoeken die niet al te ver weg ligt.

Dag 3: Lucca. Vandaag zijn we nog steeds op de plaats van de ‘mystery visit’. Hier zijn wel een aantal musea te bezoeken en vandaag mag ieder voor zich bepalen wat wordt bezocht!

Dag 4: Pistoia. Na het ontbijt, zorgen we ervoor dat alle spullen zijn ingepakt en worden deze in de bus geladen. Het vertrek naar Firenze begint rond 10:00 uur met een eerste stop in Pistoia. We stoppen hier, omdat het een mooi contrast geeft tussen het drukke Firenze van later in de week. Pistoia heeft geen echte bijzondere trekpleisters, maar de stad op zich is wel het bezoeken waard.

Dag 5: Firenze (Florence). Firenze, in het Nederlands Florence, is een van ’s werelds grootste kunststeden die er is. Het herbergt een schat van musea, kerken, weelderige paleizen met schilderijen, beelden, fresco’s en andere schatten uit de Renaissance.
Firenze maakt alle verwachtingen waar — ze biedt alles wat een u wenst te zien. Het vervelende aan Firenze is dat er zo veel is, dat het onmogelijk is om alles te bezoeken en alles te zien! Na het ontbijt, beginnen we in ieder geval met een bezoek aan piazza Duomo. Dit is voor veel mensen een belangrijk plein om te zien. Vanaf hier zijn de Campanile en de Duomo zeer dichtbij om te bezoeken. Verder kan ook en bezoek worden gebracht aan het Battistero. Deze dag bevat een element wat we in de andere dagen niet kennen: u kunt zich opgeven voor het dagprogramma met de reisleider, of u kunt zelf de stad verkennen.

Dag 6: Firenze. Na het ontbijt vertrekken we naar de Santa Maria Novella. Hierna zullen we rustig lopen richting de Ponte Vecchio. Dit is een van de beroemdste attracties van de stad en het feit dat ze al bijna 7 eeuwen oud is, is een wonder op zich. Na het bezoek aan de Ponte Vecchio bent u vrij om de middag vrij te besteden. Er is een lijst met bezienswaardigheden te krijgen bij de reisleider. Tevens kunt u ook vragen om de verschillende stadswandelingen.

Dag 7: Siena. Na het ontbijt worden verplaatsten wij ons richting Siena. Siena ligt ongeveer 75 kilometer ten zuiden van Firenze. Siena zou de meest volmaakte middeleeuwse stad van heel Italië kunnen zijn! Tijdens ons bezoek aan deze stad zullen we onder andere de Duomo verkennen, die misschien wel één van de mooiste is van heel Italië.

Dag 8: Siena / Volterra. Na het ontbijt kunt u de ochtend nog vrij besteden in deze prettige stad.
In de loop van de middag vertrekken we richting Volterra. Hier is wederom een ‘mystery element’ in het programma ingebouwd, wat betekent dat het tot op het laatste moment een verrassing is wat wij daar gaan doen!

Dag 9: Terugvlucht naar Amsterdam. Vandaag vertrekken we weer richting het vliegveld van Pisa. Na een mooie rit, komt u op tijd aan op het vliegveld voor de terugreis.

Spreekt deze reis je aan en wil je deze boeken? Neem dan nu contact met ons op! Dit kan via info@mediterratravels.nl, door te bellen of door het bel-mij-terug formulier op de website in te vullen! 

Prijs: vanaf € 1100 Let op: wil je alleen reizend aansluiten bij een groepsreis? Er geldt dan een 1persoonstoeslag.

Inclusief: Retour vlucht AMS-PSA / transfer naar hotel / 7 nachten in een goed hotel / 1 bijzondere overnachting / 8X ontbijt / transfer tussen steden / 3X diner / stadsplattegronden / stadswandelingen met Nederlandstalige gids / achtergrondinformatie over de steden / Mystery Activiteit / entree SMN Firenze / entree kathedraal Siena / transfer terug naar vliegveld.

Boek deze reis

Bel mij terug

Vul uw naam in
Vul uw telefoonnummer in
Verzenden

Bezoekadres

Mediterra Travels BV
We zitten op dit moment in een verhuizing. Het nieuwe adres volgt zo spoedig mogelijk.

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief.

Contact

+31 23 303 42 71
info@mediterratravels.com

KvK: 62863118  |  NL66 RABO 0302 3681 40  |  BIC/Swift RABONL2U  |  BTW-nummer: NL8549.88.579.B01