Rome
Italiƫ

Mediterra Concept

Het concept achter Mediterra Travels is eigenlijk heel simpel: wij doen waar wij goed in zijn en waar wij een passie voor hebben. Dit vertaalt zich in het organiseren en opstellen van reizen die geheel aan een ieders wens voldoen, in combinatie met de lokale cultuur en tradities. Wij zijn gespecialiseerd in het Middellandse Zeegebied, omdat wij hier onze meeste reiservaring in hebben. Onder het kopje over ons wordt uitgelegd hoe wij in Italië en Spanje terecht zijn gekomen. Wij focussen ons voornamelijk op deze twee landen, omdat wij hier de meeste reiservaring in hebben. 

De ervaring van de lokale cultuur maakt de reis bijzonder en onvergetelijk.

Een ander aspect wat wij in ons concept hebben, is dat wij iedereen die met ons op reis gaat de lokale cultuur willen laten ervaren, zien, beleven en proeven. Onze ervaring is namelijk dat deze kleine, unieke, lokale gebruiken en tradities een reis onvergetelijk en uniek maken en dat is exact wat wij willen overbrengen. Door in contact te komen met de lokale cultuur, tradities en bevolking worden details van het land en de cultuur duidelijk die de meerwaarde van een reis met zich mee brengt. Denk bijvoorbeeld aan de impact van processies, een gids die vertelt over de bijzonderheden rondom het Colosseum in Rome waardoor de geschiedenis veel levender wordt en de lokale culinaire tradities. Al deze verschillende aspecten kunnen een stempel drukken op de reis, waardoor deze uniek werd en meer waarde heeft.

De Mediterra Travels Gids

Als er bij ons wordt geboekt, dan krijgt u als klant van ons een speciale Mediterra Travels Gids over de bestemming waar u heen gaat. In deze zelf gemaakte gids hebben wij een aantal lokale gebruiken en bijzonderheden uiteengezet. Dit zijn voornamelijk praktische tips en onze gids geldt niet als (vervangende) reisgids met informatie over musea en ander bezienswaardigheden (deze zijn er wel heel kort en bondig in opgenomen). Het is dus echt een aanvulling die de reis makkelijker moet maken met behulp van tips & tracks dan een echte reisgids. Denk hier bijvoorbeeld aan waar je het beste toegangskaartjes kunt vinden, wat voor excursies er mogelijk zijn, hoe je makkelijk en snel van het vliegveld naar het hotel/de binnenstad reist en wat de mogelijkheden zijn voor (jonge) kinderen. De gids wordt in principe digitaal toegestuurd, maar wij kunnen ook een papieren versie toesturen als dat beter bevalt. De gids kan prima tijdens de heenreis in het vliegtuig worden doorgelezen. 

Worden er ook reizen naar landen georganiseerd die buiten Spanje en Italië vallen?

Natuurlijk zijn er ook een aantal andere landen waar wij reizen naar organiseren, zoals Portugal*, Malta, Frankrijk en Griekenland. Wij sturen klanten alleen naar gebieden waar wij zelf zijn geweest, zodat wij voor iedereen een op maat gemaakt programma kunnen samenstellen dat overeenkomt met de verschillende wensen van elke reiziger. Wij kennen de gebieden, de gebruiken en de lokale tradities en dit proberen wij altijd in onze reizen te verwerken. Dit is ook de reden waarom wij geen reizen organiseren naar Turkije, Kroatie, Montenegro, Albanie en de noordkust van Afrika. Wij hebben geen ervaring in die landen en zijn daarom niet op de hoogte van lokale gebruiken en kunnen deze niet verwerken en/of doorgeven in onze reizen.

Wat krijg je mee als je met Mediterra Travels reist?

Er zijn een aantal zaken die standaard zijn opgenomen in de prijs, zoals directe vliegtickets, tenzij de bestemming niet direct wordt aangedaan vanuit Nederland. Indien de reiziger kiest voor een overstap, dan is dat mogelijk, maar in principe zit er een directe vlucht inbegrepen bij de prijs. Daarnaast boeken wij in principe altijd een hotel/b&b en geen campings of huisjes (tenzij specifiek gevraagd). Wij boeken onze accommodatie in principe altijd met ontbijt, tenzij heel nadrukkelijk anders is vermeld. Wij vinden dat het ontbijt in principe altijd bij een verblijf hoort en daarom boeken wij het er ook altijd bij. Staat het niet specifiek vermeld dat het ontbijt exclusief is? Dan is er geen twijfel over mogelijk en zit het er gewoon bij in. Verder krijgt de reiziger ook ons eigen gemaakte reisprogramma (niet het verkorte van de website, maar een uitgebreide versie) en onze eigen gemaakte Mediterra Travels gids van de bestemming. Ga je met ons op Singlereis? Dan krijg je van ons ook een echte reisgids mee van de bestemming. Zo kun je altijd iets doen wat je leuk vindt en heb je alle informatie bij de hand die je nodig hebt, als je alleen reist!

De prijs van de reis (groepsreizen)

Wij vinden het belangrijk om vooraf al onze klanten goed te informeren over wat er bij de prijs in zit. De door ons samengestelde reis kan soms goedkoper worden aangeboden als bijvoorbeeld de excursies en diners in groepsreizen worden weggelaten. Wij hebben er voor gekozen dit niet te doen, omdat wij liever een juiste opgave van de prijs geven. Als wij de excursies uit de reis halen, dan gaat de prijs omlaag, maar de kosten worden op de bestemming vaak toch gemaakt. Dit houdt in dat de reiziger na terugkomst vaak als nog hetzelfde (of zelfs meer) geld kwijt is. Wij hebben liever dat de kosten op de bestemming wat lager zijn, doordat excursies reeds zijn betaald dan dat de reiziger op de bestemming deze kosten maakt. Uiteraard zijn sommige excursies en bezoeken ook optioneel, maar dit staat er dan expliciet bij vermeld! 

* Officieel is Portugal geen Mediterraans land (omdat het niet aan de Middellandse Zee ligt), maar op grond van overeenkomstige eigenschappen wordt het wel vaak als zodanig beschouwd. 

Bel mij terug

Vul uw naam in
Vul uw telefoonnummer in
Verzenden

Bezoekadres

Mediterra Travels BV
We zitten op dit moment in een verhuizing. Het nieuwe adres volgt zo spoedig mogelijk.

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief.

Contact

+31 23 303 42 71
info@mediterratravels.com

KvK: 62863118  |  NL66 RABO 0302 3681 40  |  BIC/Swift RABONL2U  |  BTW-nummer: NL8549.88.579.B01